Dálya Gergely honlapja

GLADE katalógus

Bemutatkozás

Dálya Gergely vagyok, az Eötvös Loránd Tudományegyetem fizikus PhD hallgatója. Fő érdeklődési területeim a gravitációshullám-asztrofizika és a többcsatornás csillagászat. 2015 nyara óta tagja vagyok a Laser Interferometer Gravitational-Wave Observatory-nak (LIGO) illetve magyarországi tagcsoportjának, az Eötvös Gravity Research Group-nak (EGRG).

Az önéletrajzom (angol nyelven) a következő linken tekinthető meg:
Önéletrajz
2017 júliusában szereztem meg asztrofizika MSc diplomámat az ELTE-n. Diplomamunkámhoz elkészítettem a jelenlegi legnagyobb és legteljesebb galaxiskatalógust (GLADE), majd ezt alkalmaztam tranziens elektromágneses valamint gravitációshullám-jelek forrásgalaxisainak azonosításában. A diplomamunka letölthető a következő linkről:
Galaxiskatalógus fejlesztése és felhasználása elektromágneses és gravitációshullám-tranziensek forrásgalaxisainak azonosításában
BSc szakdolgozatomban a fősorozati pulzáló változócsillagok körüli kísérők kimutatásának lehetőségeit vizsgáltam asztroszeizmológiai módszerekkel a Kepler-űrtávcső adatai alapján. A szakdolgozat letölthető a következő linkről:
Kísérők kimutatása pulzáló változócsillagok körül a Kepler-űrtávcső mérései alapján